VIJESTI

Tijelo Sulejmanovića još uvijek u hladnjači: Kakva je procedura ako se niko ne javi da sahrani ubicu iz Gradačca (FOTO)

  • 18 Augusta, 2023
  • 0

Tijelo ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u hladnjači Javnog komunalnog preduzeća “Komemorativni centar” u Tuzli i još niko nije podnio zahtjev za njegovog preuzimanje,

Tijelo Sulejmanovića još uvijek u hladnjači: Kakva je procedura ako se niko ne javi da sahrani ubicu iz Gradačca (FOTO)

Tijelo ubice iz Gradačca Nermina Sulejmanovića i dalje se nalazi u hladnjači Javnog komunalnog preduzeća “Komemorativni centar” u Tuzli i još niko nije podnio zahtjev za njegovog preuzimanje, potvrđeno je danas portalu Srpskainfo u ovom preduzeću.

Dodaju kako je obavljena obdukcija i da su uslovi za ukopavanje tijela ispunjeni.

– Obdukcija je urađena i tijelo se nalazi kod nas, te je spremno za ukop. Sada je potrebno da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tijela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca jer je riječ o osobi sa njihovog područja – izjavio je ranije i Faruk Latifagić, direktor JKP “Komemorativni centar” Tuzla.

Iako precizan rok za javljanje zakonom nije definisan, praksa kaže da procedure oko sahrane pokojnika mogu trajati i do mjesec dana.

 

Ratko Jokić, direktor preduzeća “Gradsko groblje” u Banjaluci kaže da su zakoni u Srpskoj i Federaciji BiH vrlo jasni u pogledu toga ko sahranjuje posmrtne ostatke.

– Zakon o grobljima i pogrebnoj djelatnosti kaže da su sahranu umrle osobe dužni da obezbijede njegovi srodnici, odnosno najbliža porodica. Ukoliko ove osobe odbiju sahranu, kakav je slučaj u Gradačcu, sahranu će izvršiti uprava groblja koju odredi nadležni organ jedinice lokalne samouprave – objasnio je Jokić.

Dodaje da troškove sahrane snosi jedinica lokalne samouprave, koja ima pravo na naknadu troškova i to od osoba koje su bile dužne da obezbijede sahranu.

 

Nermin Sulejmanović široj javnosti postao je poznat po krvničkom činu u kojem je u Gradačcu ubio nevjenčanu suprugu, te još dvije osobe, odnosno oca i sina. Ubistvo supruge prenosio je na društvenim mrežama.

Sulejmanović je na kraju sebi presudio pucnjem iz pištolja, nakon čega je po naredbi Tužilaštva TK izvršena obdukcija njegovog tijela.

(Izvor: Srpskainfo)