VIJESTI

Vesna i muž odgajali unuka od kada im je umrla ćerka, sud ga dao ocu koji ga nije ni viđao: “BABA, DEDA, SPASITE ME!”

  • 30 Augusta, 2023
  • 0

Dečak J. S. (13) koji je posle smrti majke osam godina živeo sa bakom i njenim nevenčanim suprugom dodeljen je pre mesec dana sudskom odlukom ocu na starateljstvo

Vesna i muž odgajali unuka od kada im je umrla ćerka, sud ga dao ocu koji ga nije ni viđao: “BABA, DEDA, SPASITE ME!”

Dečak J. S. (13) koji je posle smrti majke osam godina živeo sa bakom i njenim nevenčanim suprugom dodeljen je pre mesec dana sudskom odlukom ocu na starateljstvo uprkos činjenici da nikad nije živeo s njim, a baba i deda tvrde da dečak sad svakodnevno trpi psihičko i fizičko nasilje!

Kako priča Vesna Veselinović, baka dečaka, preživaljavaju pravi pakao.

 

– Taj dan kada je otišao kod oca nikada neću zaboraviti, ne možete ni da zamislite koliko je dete plakalo. Vikao je, molio nas je: “Spasite me odavde, deda, baba! Kada ćete doći po mene?” On tamo proživljava psihičko i fizičko nasilje – tvrdi očajna Vesna Veselinović.

Od rođenja živeo s babom i dedom

Agonija Vesne Veselinović počela je 2014. godine kad je njena ćerka, majka dečaka, preminula. Ona se od tada bori za starateljstvo nad dečakom koji je od rođenja živeo s njom i dedom, dok istovremeno otac, kako se navodi u brojnim spisima predstavljenim “Blicu”, nije pokazivao interes za njega.

Kako objašnjava, posle rođenja dečaka njegovi roditelji su se venčali, ali ubrzo i razveli zbog nasilja i zlostavljanja od strane dečakovog oca. Dete je dodeljeno majci Danijeli koja je iznenada preminula u aprilu 2014. godine.

 

Brigu o dečaku preuzimaju baba po majci Vesna Veselinović i njen vanbračni suprug Spasoje Stevanović. Baka i deka su ubrzo dobili sudsku presudu da dete bude kod njih dok se ne reši pitanje starateljstva, a otac ga je viđao samo u prostorijama centra za socijalni rad.

– Samo u početku je dolazio svakog drugog petka da viđa dete, a kad je odlučeno da se viđaju u prostorijama centra za socijalni rad rekao je da mu je teško da iz Obrenovca dolazi u Grocku. Nikada mu nije ništa kupio, a ni dinar nije poslao za izdržavanje – tvrde baba i deda.

Vesna Veselinović i njen unuk

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Vesna Veselinović i njen unuk

Kažu da otac dečaka u narednom periodu nije pokazivao preterano interesovanje za dečaka, ali je dve godine kasnije zatražio puno starateljstvo.

 

“Zašto naš unuk nije smeo da svedoči?”

Vesna Veselinović i njen unuk

FOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Vesna Veselinović i njen unuk

Vesna Veselinović tvrdi da je sudija odbijala sve dokaze koje su dostavili, te da je odluku donela samo po predlogu centra za socijalni rad.

– Hteli smo da posvedočimo, prikupimo sva dokumenta koja imamo i zovemo svedoke. I naš unuk je hteo da svedoči, pa zar on sa 13 godina nema pravo da izabere gde želi da živi?! Zvali smo i sudskog veštaka koji je psihijatrijski veštačio dečaka, ali svi ti dokazi su odbijeni i doneta je presuda da se ocu dodeli starateljstvo – kaže Vesna Veselinović.

Posle donošenja presude nisu mogli ništa da urade i jedino im je preostalo da predaju unuka njegovom ocu i ulože žalbu Višem sudu.