VIJESTI

38-godišnjak osumljičen da je silovao 16-godišnju djevojku, sudac ga je odbio smjestiti u istražni zatvor

  • 22 Marta, 2022
  • 0

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je 38-godišnjaku osumnjičenom za silovanje zabranio približavanje i uspostavljanje kontakta s određenim osobama Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog

38-godišnjak osumljičen da je silovao 16-godišnju djevojku, sudac ga je odbio smjestiti u istražni zatvor

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu je 38-godišnjaku osumnjičenom za silovanje zabranio približavanje i uspostavljanje kontakta s određenim osobama

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je prijedlog tamošnjeg Županijskog državnog odvjetništva da 38-godišnjeg muškarca smjesti u istražni zatvor zbog sumnje da je silovao 16-godišnju djevojku u Gospiću.

Navode kako su u nedjelju od Policijske uprave u Gospiću zaprimili kaznenu prijavu protiv osumnjičenika te ga ispitali. Osumnjičili su ga za teško kazneno djelo protiv spolne slobode.

“Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odbio je takav prijedlog i osumnjičeniku odredio mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja izravne ili neizravne veze s određenim osobama”, izvijestili su iz ŽDO-a te dodali da su uložili žalbu na odluku suca istrage.